ca les senyoretes hotel rural

Serra del Benicadell

Vine a otos i descobreix una de les
muntanyes més emblemàtiques de la Vall

El cim del Benicadell és el símbol de la Vall d’Albaida, un costum ancestral convida als visitants a pujar-hi per les nits i contemplar l’eixida del sol pel mar. Els visitants de Ca les Senyoretes tornen de les seues excursions gratament sorpresos per la varietat botànica, per l’excel·lència dels paisatges i per la bellesa dels camins. A les nits des de la nostra terrassa es poden contemplar l’espectacle de les processons de llanternes resseguint els camins sinuosos del nostre estimat Benicadell.

La Terrassa de Ca les Senyoretes té una magnífica vista de la Serralada del Benicadell. Una muntanya plena de sorpreses per als senderistes.

Agafa la teua motxilla i posa't en marxa

Aquesta ruta és llarga, però és per a tota la família i no representa una gran dificultat per als quals estan acostumats a fer rutes de senderisme de manera habitual.

Recomanem portar sempre aigua, menjar i un bon calçat.

Ací teniu una descripció dels punts d'interés de la ruta cap al cim del Benicadell:

A ponent podem veure la torre del castell de Carrícola, construcció almohade del segle XII.

Més amunt trobarem la font Freda, amb unes aigües fresquíssimes que li donen nom.

En el camí del port d’Albaida, trobarem el corral de Diego, antic refugi de pastors i casa de camp.

Seguint l’antic camí d’Enginyers en direcció a llevant, passarem per la penya de l’hedra , espai  de flora protegida.

En arribar a la carena, ens trobarem amb la caseta de don Miguel, antic centre neuràlgic de la producció de neu en el Benicadell. Al seu voltant hi ha les restes de tres antigues neveres una de les quals en perfecte estat de conservació.

Seguint el mateix camí, arribarem al Collao i a la seua vora l’alt del Morral, de més de 1000 m d’alçada sobre el nivell del mar. Pel camí de l’esquerra arribarem a la caseta de Xamarra, antic refugi rural a la vora del qual es conserva un dels nombrosos conjunts pictòrics d’art esquemàtic que hi ha a la serralada del Benicadell.

Seguint la pista forestal arribarem a la vora del castell de Carbonera, antiga fortalesa Almohade del segle XII que s’està excavant en l’actualitat. Aquest castell va ser  conquerit per Jaume I en el segle XIII.

A la vessant de llevant de la lloma del Castellet trobarem les coves de Beniatjar. Interessant conjunt pictòric de la mateixa època que el de Otos. Seguint per la pista forestal arribarem a les proximitats de la casa de Penyalba, una antiga construcció rural sobre un poblat iber en el qual s’han fet interessants troballes arqueològiques.

Per la mateixa pista, arribarem a la  pujada al cim del Benicadell. Pel camí ens trobarem amb la nevera coberta, un exemplar magnífic i ben conservat.

I una mica més avant, el penyal imponent que sobrepassa els 1100 m sobre el nivell del mar i des del qual es pot veure, en dies clars, des del Penyagolosa fins a la Serralada d’Aitana i des del Caroig fins a la illa d’Eivissa.

Vine a carregar energies
a Ca les Senyoretes 🥪

Després de gaudir d’una emocionant pujada al Benicadell, volem convidar-vos a recuperar forces a Ca les Senyoretes a Otos. Ací podreu deleitar-vos amb la nostra deliciosa gastronomia valenciana i gaudir de la tranquil·litat del nostre ambient acollidor.

Subscriu-te a Ca les Senyoretes

Rep les últimes novetats i ofertes exclusives

Vos rebrem en:

Sant Crist, 1, 46844
Otos, Valencia

Telèfons de contacte:

962358032
620588724

Email: casa@ruralotos.com

Horari restaurant:

Dijous
9:00 – 15:00

Divendres i Dissabtes

9:00 – 16:00
20:00 – 23:30

Diumenge
9:00 -17:00

jpgseo.com
Diseny Web i SEO

Ca les Senyoretes ©